BSO

Buitenschoolse opvang

DE GOUDEN KRAAL WERKT SAMEN MET:

De Buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang Huizen (SKH)
De kinderen voor de buitenschoolse opvang verzamelen in school voor het podium. Hier worden ze opgehaald door de begeleiders van de BSO. Na schooltijd wil je dat je kind wordt opgevangen in een fijne omgeving, een tweede thuis. Waar je kind heerlijk kan ontspannen, met anderen kan spelen, maar ook uitgedaagd wordt tot ontwikkeling. Op onze diverse buitenschoolse opvanglocaties (Huizen en Blaricum Bijvanck) is er eerst tijd voor een rustmoment, nadat de kinderen door ons zijn opgehaald vanuit school. Even wat eten en drinken en bijkomen van de schooldag. Daarna kiezen de kinderen zelf uit een gevarieerd en uitdagend activiteitenaanbod gebaseerd op 4 thema’s:Theater & Muziek
Kunst & Cultuur
Sport & Spel
Natuur & TechniekMet deze activiteiten stimuleren wij de kinderen om zelf te ervaren, te beleven en te ontdekken waar ze goed in zijn en waar hun talent ligt. Ook bieden de activiteiten vaardigheden zoals: probleemoplossend werken, creatief denken, samenwerken en van elkaar leren. Onze pedagogische medewerkers weten de kinderen de kinderen daar spelenderwijs in te begeleiden.

Koningskinderen (Goudlokje BSO)
Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig, houten speelgoed. Goudlokje is gehuisvest in een voormalig basisschooltje in het oude dorp van Huizen.

De openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur.

De Grote IJsbeer
De Grote IJsbeer is een unieke BSO door de inpandige ‘lawaairuimte’ en de samenwerking met scouting en welzijnsorganisatie. Het hechte team is van alle markten thuis waardoor er voor ieder wat wils is. Daarnaast is de locatie ideaal aangezien de scholen op loopafstand liggen. De Grote IJsbeer is onderdeel van Humankind. Humankind (in 1983 gestart als Kinderopvang Humanitas) is de grootste niet-commerciële organisatie voor kinderopvang en –ontwikkeling in Nederland. Onze pedagogische visie is gebaseerd op humanistische waarden. Wij geloven in optimale groei en bloei van ieder kind. In een samenleving waarin zorg en respect voor de leefomgeving belangrijk zijn. Voor mens en natuur. Voor elk individu en voor elkaar. Nu en in de toekomst. Wij innoveren, stimuleren, faciliteren en brengen betrokken partijen samen om de cirkel rondom het kind en ouders te versterken. Dat doen we zowel lokaal als landelijk. Onze meer dan 450 locaties worden dagelijks bezocht door duizenden kinderen.